Bouw & Interieur College in Amersfoort

Dit college vind je op de Campus Amersfoort van ROC Midden Nederland. Hier werken studenten van verschillende opleidingen veel met elkaar samen. Jouw tijd op school wordt daardoor veel leuker! En de samenwerking met bedrijven? Die is natuurlijk goed. De bedrijven in de omgeving denken mee over het onderwijs, bieden stageplaatsen aan en openen hun deuren tijdens excursies. 

Heb jij je stages en je opleiding goed afgerond? Dan staan werkgevers in de rij om je aan te nemen. Niveau 4 gedaan? Dan mag je ook starten op het hbo!  

Kom langs op locatie!

Heb jij interesse in een opleiding bij het Bouw & Interieur College en ben je benieuwd naar de school of heb je vragen? Meld je dan aan voor een rondleiding!

Check de activiteitenkalender voor de rondleidingen

Bouwkunde studenten

Projecten Bouw & Interieur op de Campus Amersfoort

Eigen Bouwbureau

Opening bouwbureau BouwExtra

Vier studenten van het Bouw en Interieur College Amersfoort hebben hun eigen bouwbureau geopend. Dit deden zij in samenwerking met Bouwmensen Amersfoort. Een goede samenwerking tussen studenten en het bedrijfsleven. Het kantoor is voorzien van ruime werkplekken en een professionele plotter om grote tekeningen te plotten. In principe zijn de studenten die er nu werken stagiairs maar dit hoeft niet altijd.

Het doel van het bouwbureau is het levensecht laten leren. De studenten krijgen echte opdrachten van bijvoorbeeld aannemers. Werkzaamheden kunnen zijn: tekenwerk, calculatieopdrachten en berekeningen maken van constructies. Op school is dit veelal gesimuleerd. Doordat het hier om ‘real-life-opdrachten’ gaat motiveert het studenten meer en krijgen ze ook nog eens een rol in het bedrijfsleven. Daarnaast moeten de studenten veel communiceren met het bedrijfsleven over hun gemaakte werk. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: