Gastlessen en excursies bij het Bouw & Interieur College

Tijdens de opleiding krijg je regelmatig gastlessen of ga je op excursie. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, innovaties en de praktijk. Een van onze leerbedrijven heeft recent een workshop gegeven over een 'onderwaterdrone'. Ook zijn de studenten regelmatig op bezoek geweest naar de Beatrixsluis, een enorm bouwproject in Nieuwegein.

Mocht u een gastles of excursie voor onze studenten willen organiseren, neem dan contact op met het BPV-bureau.

De studenten waren getuige van een demonstratie van de “Onderwaterdrone” aan de kadewand en remmingswerken bij de blauwe brug te Nieuwegein. Student Bob peilde de diepte van het water voordat de drone te water ging en was enthousiast over de innovatieve apparatuur. “Mooi speelgoed”.

Studenten Civiele techniek op Landmeetweek in Ameland

Ruim 15 studenten van de opleiding Civiele Techniek namen deel aan de Landmeetweek Ameland.

Tijdens de landmeetweek werkten de studenten aan levensechte projecten. Zij voerden metingen uit aan bestaande infrastructuur zoals wegen, fietspaden, strandovergangen en strekdammen.

Landmeten
Landmeten

Studenten Civiele techniek naar circuit Zandvoort

Op uitnodiging van samenwerkingspartner SPG gingen studenten van de bol 4 opleiding Civiele Techniek op excursie naar het circuit in Zandvoort.

"Hoe leg je een circuit aan⁉️ Hoe zorg je ervoor dat een zware asfaltmachine niet naar beneden glijdt op een bocht met een helling van 32%? Het asfalt moet nog vlakker dan vlak worden uitgevoerd om Max niet in de grindbak te laten stranden. Onder hoge tijdsdruk zijn 250 man bezig geweest om dit circuit te realiseren. Meer dan 3 voetbalvelden aan asfalt is er voor gedraaid." Heel leerzaam zo'n bezoekje! aldus docent Tiesma.

Excursie Zandvoort

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: