Projecten, gastlessen en excursies

Projecten

Tijdens je opleiding heb je meerdere projectperiodes. Je werkt dan aan levensechte projecten van bedrijven of gemeenten.

Studenten van de opleiding Civiele techniek hebben van de gemeente Nieuwegein de opdracht gekregen om voor drie woonblokken in de wijk Blokhoeve, de 'woonrijp' tekeningen te maken. Studenten van de opleiding Bouwkunde zijn door de gemeente Nieuwegein gevraagd om mee te denken over nieuwe functies voor leegstaande kantoren.

Voor deze projecten ga je eerst naar de klant voor een 'kick off' en bezoek je de locatie. Daarna ga je in een groep aan de slag met het project. Je presenteert je idee en uitwerking ook weer aan de klant.

Wij zijn altijd op zoek naar leuke en leerzame projecten voor onze studenten. Heeft u een interessante opdracht? Neem dan contact op met het BPV bureau.

Studenten ontwerpen en voeren project Luifelstede uit

De opdracht van de gemeente Nieuwegein was een zo circulair mogelijk ontwerp te maken voor de herbestemming van het voormalige kantoorpand aan de Luifelstede naar 'Kamers met Kansen', geschikt voor bewoning van jongeren, statushouders en mensen die acute woonruimte nodig hebben. Vanwege een minimaal budget moesten de studenten slim omgaan met bestaande materialen. Verder moesten de studenten een uitvoeringsplan opstellen om zo snel mogelijk (in 1,5 week tijd) het project uit te voeren terwijl het pand gebruikt werd door de opdrachtgevers. Met het project namen studenten ook deel aan de finale van de ontwerpwedstrijd SLIMcirculair.

Studenten in overleg tijdens project

Gastlessen en excursies

Naast projecten krijg je regelmatig gastlessen en ga je op excursie. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, innovaties en de praktijk. Een van onze leerbedrijven heeft recent een workshop gegeven over een 'onderwaterdrone'. Ook zijn de studenten regelmatig op bezoek geweest naar de Beatrixsluis, een enorm bouwproject in Nieuwegein.

Mocht u een gastles of excursie voor onze studenten willen organiseren, neem dan contact op met het BPV-bureau.

Studenten Civiele techniek op Landmeetweek in Ameland

Ruim 15 studenten van de opleiding Civiele Techniek namen deel aan de Landmeetweek Ameland.

Tijdens de landmeetweek werkten de studenten aan levensechte projecten. Zij voerden metingen uit aan bestaande infrastructuur zoals wegen, fietspaden, strandovergangen en strekdammen.

Landmeten

Studenten Civiele techniek naar circuit Zandvoort

Op uitnodiging van samenwerkingspartner SPG gingen studenten van de bol 4 opleiding Civiele Techniek op excursie naar het circuit in Zandvoort.

"Hoe leg je een circuit aan⁉️ Hoe zorg je ervoor dat een zware asfaltmachine niet naar beneden glijdt op een bocht met een helling van 32%? Het asfalt moet nog vlakker dan vlak worden uitgevoerd om Max Verstappen niet in de grindbak te laten stranden. Onder hoge tijdsdruk zijn 250 man bezig geweest om dit circuit te realiseren. Meer dan 3 voetbalvelden aan asfalt is er voor gedraaid." Heel leerzaam zo'n bezoekje! aldus docent Tiesma.

Excursie Zandvoort
De studenten waren getuige van een demonstratie van de “Onderwaterdrone” aan de kadewand en remmingswerken bij de blauwe brug te Nieuwegein. Student Bob peilde de diepte van het water voordat de drone te water ging en was enthousiast over de innovatieve apparatuur. “Mooi speelgoed”.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: