Smart Building in Amersfoort

Het UWV verwacht dat door de groeiende economie de krapte op de arbeidsmarkt alleen maar toe zal nemen. Er is nu al een groot personeelstekort bij bepaalde sectoren in de bouw en techniek.

Een van die beroepen waar veel vraag naar is, is de BIM-modelleur (Building Information Modelling). BIM-modelleurs werken voor bouw- en installatiebedrijven aan 3D-modellen van gebouwen, waarbij ze informatie in dat model verwerken. Het gaat hierbij dan niet alleen om de 'stenen', maar ook om andere zaken zoals kabels en leidingen.

Er is veel vraag naar goede mbo-opgeleide BIM-ers. In Amersfoort werken studenten Bouwkunde (Bouw & Interieur College), Installatietechniek en Elektrotechniek (Tech College) op de Campus Amersfoort  daarom veel samen tijdens hun opleiding om zo dé BIM-modelleur te worden waar toekomstige werknemers om staan te springen! 

In de opleiding Smart Building komen de richtingen Elektrotechniek, Installatietechniek en Bouwkunde samen om deze toekomstgerichte gebouwen te realiseren. Tijdens de opleiding leer je advies te geven. Ook ben je de gesprekspartner van leveranciers en aannemers. Je leert wat er allemaal voorbereid moet worden om een slim gebouw te kunnen bouwen.

Kom langs op locatie!

Heb jij interesse in een opleiding bij het Bouw & Interieur College en ben je benieuwd naar de school of heb je vragen? Meld je dan aan voor een rondleiding!

Rondleiding Bouwkunde
Rondleiding Smart Building

Bouwkunde Amersfoort

Voorlichtingspresentatie Bouwkunde

Projecten Bouw & Interieur op de Campus Amersfoort

Eigen Bouwbureau

Opening bouwbureau BouwExtra

Vier studenten van het Bouw en Interieur College Amersfoort hebben hun eigen bouwbureau geopend. Dit deden zij in samenwerking met Bouwmensen Amersfoort. Een goede samenwerking tussen studenten en het bedrijfsleven. Het kantoor is voorzien van ruime werkplekken en een professionele plotter om grote tekeningen te plotten. In principe zijn de studenten die er nu werken stagiairs maar dit hoeft niet altijd.

Het doel van het bouwbureau is het levensecht laten leren. De studenten krijgen echte opdrachten van bijvoorbeeld aannemers. Werkzaamheden kunnen zijn: tekenwerk, calculatieopdrachten en berekeningen maken van constructies. Op school is dit veelal gesimuleerd. Doordat het hier om ‘real-life-opdrachten’ gaat motiveert het studenten meer en krijgen ze ook nog eens een rol in het bedrijfsleven. Daarnaast moeten de studenten veel communiceren met het bedrijfsleven over hun gemaakte werk. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: