​​​​​​​Studenten Bouw & Interieur College aan de slag bij De Jager Totaal

Studenten Wassim (18) en Jouad (16) lopen 2 dagen per week stage bij De Jager Totaal. Zij volgen een opleiding in onderhoud & (ver)bouw op het Bouw & Interieur College van ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Tijdens de stage worden de jongens begeleid door de leermeesters Omar en Nawar. Omar werkt al 9 jaar bij de Jager. Nawar is na zijn opleiding Timmerman van het Bouw & Interieur College (2004) en een stage bij de Jager blijven werken en leidt nu samen met Omar de nieuwe generatie op. BPV-begeleider en docent Anouar Yagoubi zorgt voor de juiste match.

Van patiëntenkamer naar snoezelkamer
Beide leermeesters zijn werkzaam als uitvoerder op het project Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Omar: “Als uitvoerder ben je bezig met de planning, werkvoorbereiding, het regelen van alle materialen, toezien op de bouwvoorschriften en het leiden van de bouwvergadering. De Jager Totaal is in het UMC en WKZ verantwoordelijk voor het onderhoud van de vloeren, wanden en plafonds. Daarnaast voeren wij groot onderhoud uit aan buitenkozijnen en gevelbeplating. Op het moment doen we ook de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van een patiëntenkamer tot  snoezelkamer. Onze stagiairs leveren hier ook hun bijdrage aan.”

Goede vakmensen zijn schaars
Omar: “Het is moeilijk om aan voldoende en goed geschoold personeel te komen. Er is wel nieuw bloed, maar die jongens zijn niet altijd technisch onderlegd. Goede vakmensen zijn schaars. Daarom doen wij graag ons best om leerlingen op te leiden. Eerstejaars studenten kunnen nog niet direct zelf aan de slag, daarom lopen ze eerst een tijdje mee. Van kijken leer je ook heel veel. Zodra we zien welke capaciteiten de jongens hebben krijgen ze steeds meer eigen klussen.”

Juiste match
Omar: “Wij hebben altijd wel een paar studenten van ROCMN als leerling rondlopen. Het contact met onze BPV-begeleider Anouar Yagoubi is optimaal. Anouar weet precies wat voor jongens wij graag hebben.” Anouar: “Bij de selectie van studenten houd ik daar zoveel mogelijk rekening mee.” “Voor ons is het belangrijk dat een leerling de juiste werkhouding heeft. Als de wil er is, zijn wij ook bereid veel tijd en aandacht aan de jongens te besteden. We focussen erop dat we het beste eruit kunnen halen voor ons en voor de jongens. Over deze twee zijn we heel erg te spreken. Ze komen op tijd, zijn leergierig, luisteren goed en stellen veel technische vragen.” Aldus Omar.

Allround inzetbaar
Nawar:”Toen ik de opleiding Timmerman volgde werd ik heel specialistisch opgeleid en werkte ik alleen met hout. De huidige opleiding (Service Medewerker Gebouwen, SMG) is veel breder opgezet. Omar:”Wij verwachten ook van medewerkers dat ze allround inzetbaar zijn. We willen niet voor elke klus apart iemand inhuren maar onze eigen mensen breed inzetten. Daarom is het mooi dat ze bij SMG ook leren tegelen, metselen en iets van elektra weten. Anouar: “Tijdens de crisis in de bouw was er heel weinig animo voor een specialistische opleiding zoals metselen, dat neemt nu weer toe nu de bouw aantrekt. Voor goede vakmensen is altijd werk.”

Over De Jager Totaal
De Jager Totaal B.V. is het allround bouw– en onderhoudsbedrijf voor zakelijke en particuliere vastgoedmarkt waar de wensen van de klant centraal staan en deze met een deskundige aanpak worden gerealiseerd. Met een personeelsbestand van ca. 100 vaste medewerkers is de Jager Totaal B.V. een middelgrote onderneming met totaaloplossingen en ondersteunende activiteiten voor de bouw & onderhoudsmarkt.

Wassim: “Mijn familie zit ook in de bouw. Met een oom van me ben ik weleens mee geweest naar een project. Toen ik de opleiding Allround Vakkracht Onderhoud en Klussenbedrijf op de website zag, was ik meteen verkocht. Ooit wil ik misschien wel een eigen bedrijf, maar eerst wil ik werkervaring opdoen in de praktijk. Van mijn leermeester leer ik veel handige dingen. Zoals plaat snijden zonder af te tekenen.”
Jouad: “Ik had al een techniekprofiel gekozen op het vmbo. Ik wil graag handig worden zodat ik later in mijn eigen huis klussen kan doen. Ik vind het fijn dat ik dan niet afhankelijk ben van anderen. Ik heb een BOL opleiding gekozen omdat ik nog jong ben en eerst wil leren voordat ik echt aan het werk ga. Wat leuk is van de stage? Dat ik de dingen die ik op school leer direct kan toepassen in de praktijk. Als ze nu om een bepaald gereedschap vragen, dan weet ik ook de juiste naam daarvan.“

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: