Werk aan echte projecten van bedrijven

Tijdens je opleiding heb je meerdere projectperiodes. Je werkt dan aan levensechte projecten van bedrijven of gemeenten.

Studenten van de opleiding Civiele techniek hebben van de gemeente Nieuwegein de opdracht gekregen om voor drie woonblokken in de wijk Blokhoeve, de 'woonrijp' tekeningen te maken.

Studenten van de opleiding Bouwkunde zijn door de gemeente Nieuwegein gevraagd om mee te denken over nieuwe functies voor leegstaande kantoren.

Voor deze projecten ga je eerst naar de klant voor een 'kick off' en bezoek je de locatie. Daarna ga je in een groep aan de slag met het project. Je presenteert je idee en uitwerking ook weer aan de klant.

Wij zijn altijd op zoek naar leuke en leerzame projecten voor onze studenten. Heeft u een interessante opdracht? Neem dan contact op met het BPV bureau.

Studenten ontwerpen en voeren project Luifelstede uit

De opdracht van de gemeente Nieuwegein was een zo circulair mogelijk ontwerp te maken voor de herbestemming van het voormalige kantoorpand aan de Luifelstede naar 'Kamers met Kansen', geschikt voor bewoning van jongeren, statushouders en mensen die acute woonruimte nodig hebben. Vanwege een minimaal budget moesten de studenten slim omgaan met bestaande materialen. Verder moesten de studenten een uitvoeringsplan opstellen om zo snel mogelijk (in 1,5 week tijd) het project uit te voeren terwijl het pand gebruikt werd door de opdrachtgevers. Met het project namen studenten ook deel aan de finale van de ontwerpwedstrijd SLIMcirculair.

Studenten in overleg
Studenten in overleg

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: