Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Bouw & Interieur College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl.

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

 

Afbeelding

speeddate
18 juni 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Geslaagd match event op de Tech Campus ROCMN

Geslaagd match event op de Tech Campus ROCMN

Op donderdag 13 juni organiseerde ROC Midden Nederland een speeddate event op de Tech Campus in Nieuwegein. Studenten van ICT, bouw- en techniekopleidingen, die volgend schooljaar hun stageperiode hebben, konden voor de zomer al de match maken met de aanwezige leerbedrijven.

Afbeelding

bedrijven in aula
11 juni 2019
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Speeddate event met bedrijven voor stageplaatsen studenten Tech Campus

Maak de match!
Op donderdag 13 juni organiseert ROC Midden Nederland een speeddate event op de Tech Campus in Nieuwegein. Studenten van ICT, bouw- en techniekopleidingen, die volgend schooljaar hun stageperiode hebben, kunnen voor de zomer al de match maken met de aanwezige leerbedrijven.

Afbeelding

studenten elektrotechniek project
6 juni 2019
Automotive College
ICT College
Tech College
Bouw & Interieur College

Week van de energietransitie op Tech Campus Nieuwegein

Hoe ontwerp je een duurzame laadpaal? Hoe kan energie van woningen gedeeld worden? Hoe verduurzaam je het schoolgebouw én duurzame mobiliteit in de stad, hoe werkt dat? Tweede- en derdejaars BOL 4 studenten van alle techniek colleges van ROC Midden Nederland gaan vier dagen aan de slag met vier challenges van bedrijven. Van dinsdag 11 juni t/m vrijdag 14 juni staat de energietransitie centraal op de Tech Campus in Nieuwegein.

Afbeelding

landmeetweek
28 mei 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Studenten Bouw & Interieur College naar Landmeetweek Ameland

Van 3 tot en met 6 juni a.s. nemen 15 studenten van de opleiding Civiele Techniek deel aan de Landmeetweek Ameland. Deze wordt voor de 3e keer georganiseerd door ROC Friese Poort. Aan deze editie doen maar liefst 10 ROC’s mee. In totaal kamperen 170 studenten vier dagen op Ameland waar zij belangrijk meetwerk verrichten in opdracht van de Gemeente Ameland.

Afbeelding

Team Luifelstede
27 mei 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Studenten met herbestemmingsproject “kamers met kansen” in finale SLIMcirculair

In de nationale ontwerpwedstrijd SLIMcirculair strijden multidisciplinaire studententeams om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende, duurzaam en circulair ontwerp. Ruim twintig teams van MBO instellingen uit heel Nederland gingen in oktober de challenge aan om hun stad slimmer te maken. Zij werkten een schooljaar aan opdrachten die variëren van nieuwbouw tot herbestemming/renovatie. Op 14 juni vindt de finale plaats op de Campus van ROC Midden Nederland in Amersfoort.

Afbeelding

Samenwerking SPG
22 mei 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Samenwerking ROCMN en SPG voor voldoende en goed opgeleide wegenbouwers

Er is grote behoefte aan geschoold personeel voor de grond- weg en waterbouw (GWW). Omdat het in de huidige markt moeilijk is om aan de vraag te voldoen slaan ROC Midden Nederland en SPG Midden Nederland de handen ineen. Om de bestaande samenwerking kracht bij te zetten is op dinsdag 21 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend. De partners willen specifieke kennis en kunde bundelen en gebruik maken van elkaars expertise en faciliteiten.

Afbeelding

Elektrotechniek
19 februari 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Goed voorbereid van MBO naar HBO

Sinds begin februari gaan er wekelijks 45 mbo studenten van de Tech Campus naar de Hogeschool Utrecht voor het keuzedeel "Voorbereiding hbo". Samen met studenten uit Hilversum maken ze kennis met hbo competenties. Dat betekent vooral: zelfstandig, minder gestuurd en samenwerken met verschillende studierichtingen. Studenten kunnen zo ervaren of een hbo traject bij hen past.

De studenten zijn gestart met een inleiding op de verschillende studies, een rondleiding door de labs en langs het Selficienthuis.

Afbeelding

Geld
10 juli 2018
Automotive College
Beauty College
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Creative College
Gezondheidszorg College
Horeca & Toerisme College
ICT College
Media, ICT & Design college
Sport College
Tech College
Veiligheid & Defensie College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Handreiking schoolkosten

Vanochtend zijn er berichten in de media verschenen over een aantal voorgenomen beleidsmaatregelen van de Minister van OCW. Hierin staat dat de Minister overeenstemming bereikt heeft met JOB (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs) en de MBO Raad over de 'Handreiking schoolkosten' met in het 'Servicedocument Schoolkosten' 16 afspraken over o.a. basisuitrusting school en onderwijsbenodigdheden.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: