Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Bouw & Interieur College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail j.heeroma@rocmn.nl

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

Multidisciplinaire teams aan de slag
20 april 2021
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Media, ICT & Design college
Tech College

Samen maken we duurzaamheid

Ruim 50 studenten Smart Building, Human Technology en Software Developer van de Campus Amersfoort werken in hun jaarlijkse innovatieweek samen aan challenges hoe de nieuwe Stadswijk Hoefkwartier te verduurzamen, in opdracht van de Gemeente Amersfoort. In multidisciplinaire teams aan voor de regio relevante thema’s als duurzaamheid en positieve gezondheid. Ze gaan concrete oplossingen bedenken om het collectief energiegebruik inzichtelijk te maken op het Stationsplein van de nieuwe Stadswijk Hoefkwartier. Daarnaast gaan ze aan de slag met de vraag met welke duurzame vervoersmiddelen je je in deze wijk kunt verplaatsen.

Afbeelding

Studenten, docenten en een ondernemer
16 april 2021
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Tech Campus-projecten duurzame mobiliteit en energie maken razende start

ROCMN kreeg onlangs prestigieuze subsidies voor duurzame mobiliteit en duurzame energie. Beide projecten maakten een razende start. Uiteindelijk hoopt het Tech College met deze initiatieven mbo-studenten nog beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt.

Afbeelding

Tijdens een coronaproof feestje werden de winnaars bekendgemaakt
9 april 2021
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Winnaars Online Techniekmarkt 2021 bekendgemaakt op de Tech Campus

De vakjury heeft de winnaars van de Techniekmarkt 2021 bekendgemaakt tijdens een feestelijke (coronaproof) middag op de Tech Campus in Nieuwegein. Het was voor het eerst dat ouders, klasgenoten, bedrijven en vo-scholen konden stemmen voor een publiekswinnaar. 

Afbeelding

Student Nadine
8 maart 2021
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Interview met vrouwelijke stukadoor Nadine

Vandaag is het Internationale Vrouwendag en daarom zetten wij graag Nadine in het zonnetje, omdat zij als één van de weinige vrouwen kiest voor een baan als stukadoor! Wij nodigde haar uit voor een interview om haar ervaringen te delen.

Nadine komt oorspronkelijk uit Nieuwegein. Ze is 22 jaar en is altijd paardrijd-instructrice geweest, waarbij ze les gaf aan kinderen op de manege. Hiervoor heeft Nadine haar MBO Paardenhouderij niveau 3 behaald en heeft ze ook al langere tijd een eigen paard.

Afbeelding

Celsiushuis met studenten
19 februari 2021
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Media, ICT & Design college
Tech College

Samen smart en sustainable

Vandaag werd het Celsiushuis geplaatst, vlakbij onze Campus Amersfoort. Het Celsiushuis wordt een werkplaats om - over disciplines heen en samen met partners uit de regio - te werken aan uitdagende projecten op het gebied van smart sustainable cities. We zijn er trots op dat we naast de deur zo’n relevante en aantrekkelijke leeromgeving kunnen bieden voor onze studenten Human Technology, Smart Building en IT!

Samen maken we Midden Nederland smart en sustainable.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: