Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Bouw & Interieur College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl.

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

 

Afbeelding

Docent vertelt Tiny House
17 april 2019
Tech College
Bouw & Interieur College

Kick off Tiny houses project VO leerlingen op Tech Campus

Ruim 40 derdejaars leerlingen TL van Lek en Linge uit Culemborg waren woensdag 17 april te gast op de Tech Campus. De leerlingen, die allemaal scheikunde en natuurkunde in hun pakket hebben, kwamen voor de Kick Off van het project Tiny Houses.

Afbeelding

Docent BIM
17 april 2019
Bouw & Interieur College
Tech College

Studenten en docenten Tech Campus klaar voor BIM toekomst

Studenten van de opleidingen Engineering (Tech College) en Bouwkunde (Bouw & Interieur College) volgen sinds 2018 gezamenlijk het keuzedeel Interactief Ontwerpen met BIM. In dit keuzedeel leren studenten, in een BIM project, modelleren in 3D met Revit. Na een succesvolle pilot is het keuzedeel dit jaar nog aantrekkelijker geworden mede door de intensievere samenwerking met bedrijven.

Afbeelding

Defensie
16 april 2019
Bouw & Interieur College

Defensie Vught Wezep genomineerd als leerbedrijf van het jaar

ROC Midden Nederland is trots op de mooie en goede samenwerking met bedrijven, organisaties en instellingen in onze regio. En daarom kiezen we ook nu weer het leerbedrijf van het jaar. Met de verkiezing willen we de verbinding met het bedrijfsleven ‘vieren’. We waarderen hun inzet en motivatie om onze studenten, stagiaire en bbl-ers, in een inspirerende omgeving te begeleiden en hen te laten leren in de praktijk. Wie wordt het leerbedrijf van het jaar?

Afbeelding

Willemijn en Marc leden jeugdcommissie Unesco
27 maart 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Veiligheid & Defensie College

Jeugdcommissie van Unesco: “Wij schudden mensen wakker!”

Vrede en mensenrechten, leren van en over andere culturen, duurzame ontwikkeling en wereldburgerschap… het zijn grote thema’s. “Maar wel belangrijk voor iedereen. Dan gaat het er om dat je begint bij iets wat mensen echt raakt,” legt Willemijn Gelderblom uit.

Willemijn (2e jaars PABO-student, Marnix Academie) en Mark Purperhart (2e jaars student Ondernemer Retail E-business, ROC Midden Nederland) zitten in de jeugdcommissie van Unesco. Door lezingen en presentaties te geven op scholen en (onderwijs)instellingen geven ze inhoud aan de thema’s van Unesco.

Afbeelding

Tiny houses
19 maart 2019
Bouw & Interieur College

Tinyhouses in praktijklokaal schilderen

Het leslokaal van de schilderopleiding is recent voorzien van een viertal tinyhouses. De schilders gaan in de tinyhouses aan de slag met vaardigheden waar zij op hun leerbedrijf niet altijd aan toekomen.

Bijvoorbeeld specifieke taken zoals:

Afbeelding

Koen met werkstuk
19 maart 2019
Bouw & Interieur College

4e plaats voor Student Stukadoren Bouw & Interieur College op Skills the Finals

Koen Spakman volgt de bbl opleiding Gezel Stukadoor en combineert deze opleiding met een baan in het bedrijf van zijn vader: H.L. Spakman & Zoon. Zijn docenten daagden hem vorig jaar uit mee te doen aan de wedstrijden Skills Heroes. Dit jaar deed hij graag opnieuw mee. Van 20 t/m 22 maart stond Koen in de finale van het beroepenevent Skills the Finals in de RAI in Amsterdam. Daar pakte hij met een mooi stukje vakwerk de vierde plaats in het klassement.

Afbeelding

Elektrotechniek
19 februari 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Goed voorbereid van MBO naar HBO

Sinds begin februari gaan er wekelijks 45 mbo studenten van de Tech Campus naar de Hogeschool Utrecht voor het keuzedeel "Voorbereiding hbo". Samen met studenten uit Hilversum maken ze kennis met hbo competenties. Dat betekent vooral: zelfstandig, minder gestuurd en samenwerken met verschillende studierichtingen. Studenten kunnen zo ervaren of een hbo traject bij hen past.

De studenten zijn gestart met een inleiding op de verschillende studies, een rondleiding door de labs en langs het Selficienthuis.

Afbeelding

De koning in gesprek met Studenten van de Tech Campus
24 januari 2019
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College
ROC Midden Nederland

Tech Campus geopend door Koning Willem-Alexander!

​​​Onder grote belangstelling opende Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander donderdagochtend 24 januari onze Tech Campus in Nieuwegein. Koning Willem-Alexander nam uitgebreid de tijd om zoveel mogelijk studenten te spreken over de innovatieve projecten waar zij mee bezig zijn op de Tech Campus.

Afbeelding

Geld
10 juli 2018
Automotive College
Beauty College
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Creative College
Gezondheidszorg College
Horeca & Toerisme College
ICT College
Media, ICT & Design college
Sport College
Tech College
Veiligheid & Defensie College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Handreiking schoolkosten

Vanochtend zijn er berichten in de media verschenen over een aantal voorgenomen beleidsmaatregelen van de Minister van OCW. Hierin staat dat de Minister overeenstemming bereikt heeft met JOB (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs) en de MBO Raad over de 'Handreiking schoolkosten' met in het 'Servicedocument Schoolkosten' 16 afspraken over o.a. basisuitrusting school en onderwijsbenodigdheden.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: