Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Bouw & Interieur College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl.

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

 

Afbeelding

BIM specialist Rick van Wenum in Dubai
23 maart 2020
Bouw & Interieur College

Tech Campus gastheer voor BIM Studenten Battle 2020

De BIM Studenten Battle 2020 komt eraan. Op 5 juni a.s. strijden teams van MBO, HBO en WO studenten voor de felbegeerde titel: winnaar van de BIM Studenten Battle 2020. Het strijdtoneel is dit jaar de Tech Campus van ROCMN in Nieuwegein. Uiteraard zijn er ook studenten van het Bouw & Interieur College onder de deelnemers.

Afbeelding

Docent Jeroen Voeten
17 maart 2020
Bouw & Interieur College

Tech Campus bruist van energie!

Jeroen Voeten is sinds enkele maanden hybride docent op de Tech Campus. Hij brengt met veel nieuwe energie studenten awareness bij over de energietransitie. In een programma van 10 weken neemt hij derdejaars Bouwkunde mee in een interactief programma. 

Afbeelding

Skills teamfoto
2 maart 2020
Automotive College
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Tech College
Veiligheid & Defensie College
ROC Midden Nederland

Skills The Finals, wij zijn erbij!

Binnenkort nemen zes studenten van diverse mbo-colleges van ROC Midden Nederland deel aan het Nederlands kampioenschap Skills Heroes. Skills The Finals is hét evenement waar (beroeps-)onderwijs samen komt met het bedrijfsleven. Van 4 tot en met 6 maart staat het WTC in Leeuwarden in het teken van de nationale kampioenschappen vakwedstrijden binnen het vmbo en mbo. Maandenlang hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo).

Afbeelding

Team ROCMN SMARTcirculair
11 november 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Studenten Bouwkunde doen mee aan Wedstrijd SMARTCirculair

Jonathan en Joery zijn beide student aan de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouwkunde. Zij doen samen met vijf klasgenoten mee aan de SMARTCirculair wedstrijd. Deze landelijke ontwerp-/bouwwedstrijd is voor studententeams. De teams bestaan uit studenten van niveau 4 opleidingen van verschillende mbo scholen. Elk team krijgt een ander project en moet de strijd aangaan om het meest duurzame/circulaire gebouw te maken. Het team dat hier het best in slaagt wint de wedstrijd. Het publiek heeft ook zeker een stem, want er kan ook een publieksprijs gewonnen worden.

Afbeelding

Elektrotechniek
19 februari 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Goed voorbereid van MBO naar HBO

Sinds begin februari gaan er wekelijks 45 mbo studenten van de Tech Campus naar de Hogeschool Utrecht voor het keuzedeel "Voorbereiding hbo". Samen met studenten uit Hilversum maken ze kennis met hbo competenties. Dat betekent vooral: zelfstandig, minder gestuurd en samenwerken met verschillende studierichtingen. Studenten kunnen zo ervaren of een hbo traject bij hen past.

De studenten zijn gestart met een inleiding op de verschillende studies, een rondleiding door de labs en langs het Selficient-huis.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: