Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Bouw & Interieur College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail j.heeroma@rocmn.nl

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

Studenten SMG in tiny house
24 november 2020
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Tiny Houses van studenten Tech Campus naar camping in Hardenberg 

Studenten van de opleiding Servicemedewerker Gebouwen, bouwen tijdens hun eerste en tweede jaar van de opleiding een Tiny House. Deze huisjes zijn de laatste tijd zeer populair voor tijdelijke of zelfs permanente bewoning. Om ruimte te maken voor de nieuwe lichting studenten was het Bouw & Interieur College op zoek naar een koper. Deze is inmiddels gevonden.  

Afbeelding

Maquette
29 oktober 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Tweede instroommoment BOL 4 techniekopleidingen Tech Campus

Mede mogelijk door gepersonaliseerd leren

Op de Tech Campus is de afgelopen tijd hard gewerkt aan de implementatie van de onderwijsvisie van ROC Midden Nederland. Onder het motto “Studentsucces” is er steeds meer keuzemogelijkheid en krijgen studenten meer regie over het eigen leerproces. Door de invoering van gepersonaliseerd leren is het voor studenten mogelijk een persoonlijke leerroute op te stellen en deze te volgen in zijn/haar eigen tempo.

Afbeelding

student zonnepanelen
29 oktober 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
Tech College

ROC Midden Nederland sorteert slim voor op de toekomst

Met binnenhalen subsidies kan ROC Midden Nederland nog beter aansluiten op zeer actuele thema’s duurzame energie en mobiliteit

Afbeelding

Bouw studenten - Team ABC
7 oktober 2020
Bouw & Interieur College

Amersfoortse Studenten Bouwkunde vallen op in ontwerpwedstrijd SMARTCirculair

SMARTCirculair is een nationale ontwerpwedstrijd waarin studententeams strijden om het meest CO2-vriendelijke en vernieuwde bouwontwerp. Doel is samen te zorgen voor spraakmakende en klimaatpositieve (gebouw)ontwerpen. Elk team werkt voor een lokale opdrachtgever. De opdrachten kunnen gaan over nieuwbouw, herbestemming of renovatie.

Afbeelding

Bij Entree doet iedereen mee!
14 juli 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
Horeca & Toerisme College
Tech College
Welzijn College

Bij Entree doet iedereen mee!

RIF Subsidieaanvraag Entree, leert op de werkplek toegekend aan ROC Midden Nederland, MBO Utrecht en Wellantcollege. Hiermee kan een en hybride opleidingstraject met een arbeidsgerichte aanpak gerealiseerd worden voor Entree-studenten van de domeinen Bouw, Mobiliteit, Verkoop, Logistiek, Groen, Horeca, Zorg, Proces- en Installatietechniek. Met professionele begeleiding vanuit de mbo-onderwijsinstellingen samen met de partnerorganisaties wordt de positie van Entree-studenten op de arbeidsmarkt versterkt en is doorstroom naar een mbo-opleiding op niveau 2 mogelijk.

Afbeelding

ontwerp 2 onder 1 kap woning
8 juli 2020
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Online keuzedeel interactief ontwerpen met BIM afgerond met online examen

Na 7 weken van online samenwerken presenteerden 80 studenten van de Tech Campus hun eindproduct van het keuzedeel Interactief ontwerpen met BIM. Docenten Frits (I-Commit), Benny (Cadix) en Nico (ROCMN) beoordeelden zo’n 20 BIM Teams vanuit verschillende vakdisciplines op hun BIM-model. Het examen werd, net als het keuzedeel, volledig in een online omgeving uitgevoerd.

Afbeelding

railcenter
29 juni 2020
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Nieuw op de Tech Campus: keuzedeel Spoortechniek

In samenwerking met enthousiaste docenten van Deltion, TU delft en ROC Midden Nederland heeft Railcenter een aansprekend en vernieuwend keuzedeel voor mbo studenten over het spoor ontwikkeld. 

Het keuzedeel is een cross-over tussen specifieke onderdelen van het spoor en bevat onderdelen uit de verschillende studierichtingen elektrotechniek, mechatronica en civiele techniek. Het doel is kennis op te doen over het spoor en alles wat daarbij hoort.

Afbeelding

Ontwerp woning
16 juni 2020
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Hoe ervaren studenten het online keuzedeel “Interactief ontwerpen met BIM”?

Dennis, Rob, Tim en Nick studeren alle vier aan de Tech Campus in Nieuwegein. Allemaal volgen ze het momenteel het online keuzedeel “Interactief ontwerpen met BIM” net als ruim 80 andere studenten. Of ze ook dezelfde opleiding volgen? Nee dat niet en dat maakt dit keuzedeel juist zo leuk. Lees hieronder de ervaringen van docenten en studenten aan de Tech Campus.

Afbeelding

Student Glenn
9 juni 2020
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Student Tech Campus ROCMN winnaar Corona Techniek Challenge Heijmans

Het lijkt te mooi om waar te zijn. Tijdens de Corona crisis 700 euro winnen en de titel Aanstormend talent binnenslepen. Glenn van der Hoeven, eerstejaars student Civiele Techniek op de Tech Campus van ROC Midden Nederland lukte het. Zijn innovatieve oplossing voor het overkappen van de bovenleiding van de trams in Nieuwegein viel op bij de jury en maakte van hem een winnaar in de Corona Techniek Challenge.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: