Bedrijfsleven sponsort machines aan Parketopleiding

Overdracht machines

Docent Fred Witkamp nam deze week zeer verheugd twee moderne machines in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. De heren Evers en Rook vertelden bij de overdracht enthousiast wat de voordelen waren van hun machines.

“Het betreft twee Numatic machines; namelijk een eenschijfmachine en stofzuiger. De eenschijfmachine kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Men kan hem gebruiken om een ondervloer te saneren. Oude lijmresten, egaline en het glad saneren van een zandcementdekvloer zijn geen probleem met deze combinatie. (Machine en saneerschijf). Daarnaast een aangedreven (drie) meerschijven systeem om afgeschuurde parketvloeren te polijsten. Ook een vierschijven systeem om parketvloeren te polijsten. Daarnaast voor het vierschijven systeem (en aangedreven drieschijven systeem) ook staalborstels om de parketvloeren te borstelen. Wij gaan zeker de komende tijd hier mee aan de slag in de praktijkdagen van de parketopleiding.

Daarnaast hebben we ook een stofzuiger ontvangen voor het afzuigen van houtstof of cementstof in combinatie met de eenschijfmachine of met een grote bandschuurmachine. Deze stofzuiger heeft twee motoren voor een krachtige afzuiging van materialen. Ook zitten er twee soorten stofzakken bij namelijk een voor houtstof en een voor cementgebonden stoffen. Iedereen weet natuurlijk dat je voor cementgebonden producten een fijnere stofzak nodig hebt om de stofdeeltjes goed op te vangen. In de opleiding zullen wij het meest schik hebben van de stofzak voor houtstof. Daarnaast kunnen de stofzakken stofvrij gewisseld worden en nee “ze zijn niet voor hergebruik.

Wij danken de leveranciers voor deze machines en zullen deze dankbaar gebruiken. Door een verscheidenheid aan machines zullen de studenten nog beter leren en begrijpen hoe het is om met deze machines te werken.” Aldus docent Fred Witkamp.

ROC Midden Nederland biedt als enige onderwijsaanbieder in Nederland een parketopleiding aan. Meer weten? 

https://bouweninterieur.rocmn.nl/opleiding/parketteur-bbl-mbo
https://bouweninterieur.rocmn.nl/opleiding/allround-parketteur-bbl-mbo

Fotobijschrift: De groepsfoto laat van links naar rechts de volgende personen zien: John Evers/Renotec, Leo Rook/Numatic, Fred Witkamp/docent parketleggen en Joost Zijderveld/ROCMN. De andere foto laat de gegeven machines zien + accessoires.

28 november 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: