Buitenlandse studenten brengen bezoek aan Tech Campus

Zweedse studenten

Het komt regelmatig voor dat buitenlandse studenten voor een periode naar Nederland komen. Ook nu zijn er uitwisselingsstudenten op bezoek bij het Tech College en het Bouw & Interieur College. In mei en juni waren er zes ICT studenten uit Pamplona, Spanje, waarvan er een op onze helpdesk aan de Vondellaan heeft gewerkt. In juni en juli waren er vier motorvoertuigenstudenten bij een viertal garagebedrijven aan het werk.

De uitwisselingen worden begeleid door de Coördinator Internationalisering, Cor van Geffen en collega’s van de onderwijsteams.

Zweedse studenten aan het werk bij leerbedrijven Bouw & Interieur College
Het Bouw & Interieur College is momenteel gastheer voor een aantal studenten timmeren op niveau 2 en 3. Onder de uitwisselingsstudenten zijn verder een stratenmaker en een parketlegger. De  parketlegger gaat aan de slag bij leermeester Jan van de Kroef van BRN Parket in IJsselstein. De  timmerlieden gaan in de leer bij aannemingsbedrijf Bergstra te Lopik en VGB Bouw. De andere studenten kunnen terecht bij Agterberg B.V. Groenekan.

De studenten blijven hier een maand. Ze worden de 1e week  en de 4e week  begeleid door een van hun eigen docenten. De directrice Hillevi Sjöstedt-Lindquist van het Bräckegymnasiet uit Goteburg brengt op 3 en 4 oktober ook een bezoek aan Nederland. website: Hemsida: Bräckegymnasiet

We hopen dat dit contact gaat leiden naar een samenwerking, waarbij ook onze studenten de kans krijgen om zo’n mooie buitenlandervaring op te doen. Onze collega’s kunnen in Zweden kijken hoe de technieken daar zijn en hoe men de toekomst tegemoet treed.

26 september 2018
ROC Midden Nederland
Automotive College
ICT College
Tech College
Bouw & Interieur College

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: