Eerstejaarsstudenten Bouwkunde & Smart Building starten met rondleiding duurzaam Amersfoort

Introductieweek Bouwkunde Amersfoort

In de eerste week van het nieuwe studiejaar heten we onze studenten welkom met allerlei leuke en leerzame introductie-activiteiten.

Zo gingen ruim 50 eerstejaars studenten Bouwkunde en Smart Building van de Campus Amersfoort gelijk op stap!

Ze kregen een rondleiding in het kader van het thema duurzaamheid, een strategisch thema in de regio én op de Campus Amersfoort.

Wat een mooie start van het nieuwe schooljaar!

Duurzame buurt

Studenten kregen eerst uitleg over de nieuwe buurt Soesterhof, een bijzondere buurt die door bewoners zelf bedacht en vormgegeven is. Ze bouwden architectonisch bijzondere en duurzame huizen met milieuvriendelijke materialen en gaan zo zuinig mogelijk om met energie. Ook is er een gezamenlijke tuin om het onderlinge contact te bevorderen.

Circulaire economie

Vervolgens werden de studenten ontvangen in de raadzaal van het stadhuis in Amersfoort. Daar kregen ze van wethouder Astrid Jansen van ruimtelijke ordening en duurzaamheid, meer informatie over het project circulaire economie.

De Gemeente Amersfoort wil een afvalloze en CO₂-neutrale stad worden. Daarvoor is een ander gebruik van grondstoffen nodig.

De gemeente stimuleert inwoners en bedrijven om producten en grondstoffen slim in te zetten en maximaal te hergebruiken.

 The Lake House

Tot slot bezochten de studenten the Lake House, genomineerd als duurzaamste woning van Nederland in 2020.

Het Bouw & Interieur College in Amersfoort maakt onderwijs - samen met partners uit het werkveld, zodat we actueel en relevant zijn en aansluiten op ontwikkelingen in de arbeidsmarkt.

Zo kunnen we snel schakelen en studenten contextrijk opleiden.

Leerzame dag over duurzaam bouwen voor studenten Bouwkunde

Bekijk hier de videoreportage gemaakt door Smulders Audiovisueel i.o.v.
De Stad Amersfoort

3 september 2021
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: