Kick off SLIMcirculair 10 oktober op Tech Campus

logo ontwerpwedstrijd

In de nationale ontwerpwedstrijd SLIMcirculair strijden multidisciplinaire studententeams om het meest CO2-vriendelijke,spraakmakende, vernieuwende, duurzaam en circulair ontwerp. Ruim twintig teams van MBO instellingen uit heel Nederland gaan de challenge aan om hun stad slimmer te maken. Zij werken aan opdrachten die variëren van nieuwbouw tot herbestemming/renovatie. Op woensdag 10 oktober vindt de Landelijke Kick Off van deze wedstrijd plaats op de Tech Campus in Nieuwegein.

Inspiratie pitch carrousel
De dag wordt afgetrapt door Robert Koch, directeur Tech Campus die alle aanwezigen welkom zal heten. Daarop volgt een korte toelichting en start de pitch carrousel ter inspiratie van de deelnemers. Met onderwerpen als: circulair bouwen en het hergebruik van bouwmaterialen, de CO2 footprint en creatieve conceptontwikkeling.

Nationale Energiecommissaris
Na een korte pauze is het woord aan Nationale Energiecommissaris Ruud Koornstra over de kracht van het mbo. Als geen ander kan hij vertellen over de no-nonsense innovatiekracht van mbo-studenten en hoe hard we ze nodig hebben als we als Nederland de klimaatdoelstellingen willen halen. Ruud vertelt wie er in de vakjury zitten en stelt de deelnemende teams, met hun opdracht en de opdrachtgever voor. De studententeams maken tenslotte kennis met elkaar tijdens de afsluitende borrel.

Studententeams maken hun stad slimmer en cooler
Gastheer Bouw & Interieur College levert een van de deelnemende teams. De studenten Bouwkunde doen mee met een van de volgende inzendingen: Groen schoolplein, Energie zelfvoorzienend bedrijventerrein of “Kamers met Kansen”: Kantoorpand herbestemmen tot studentwoningen.

Finale juni 2019
De wedstrijd is van start gegaan aan het begin van het schooljaar 2018 – 2019. Aan het einde van het schooljaar presenteren de studententeams hun ontwerp in 3D. De finale vindt plaats in juni 2019. Een professionele jury kiest daar het winnend ontwerp. Aanvullend hierop zal de publieksprijs uitgereikt worden aan het studententeam dat de meeste stemmen uit het land krijgt.

SLIMCirculair is een initiatief van BetterWorldSolutions en BouwCirculair en wordt mede mogelijk gemaakt door onder meer: ‘Brabant geeft Energie‘, Provincie Friesland, onderwijs gerelateerde organisaties, Organisaties in de Circulaire Economie, bedrijfsleven en 17 erg betrokken en ondernemende gemeenten.

2 oktober 2018
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: