Kick off Tiny houses project VO leerlingen op Tech Campus

Docent vertelt Tiny House

Ruim 40 derdejaars leerlingen TL van Lek en Linge uit Culemborg waren woensdag 17 april te gast op de Tech Campus. De leerlingen, die allemaal scheikunde en natuurkunde in hun pakket hebben, kwamen voor de Kick Off van het project Tiny Houses.

In negen weken gaan de leerlingen zelf aan de slag met de ontwikkeling van een Tiny House. Dit gebeurt deels op het VMBO en deels op het MBO. Op hun eigen school hebben de leerlingen al onderzoek gedaan en diverse schetsen gemaakt.  Studenten van de Tech Campus zullen ook tussentijds een bezoek brengen aan de leerlingen. Het project is voorbereid door docenten Tijsterman en Kamperman van Lek en Linge i.s.m. docenten Rene van Mourik en Loek Hendriks van Tech Campus. 

Tijdens het bezoek aan de Tech Campus hebben zij gewerkt aan een ontwerpoefening in een les schetsen, gegeven door Rene van Mourik docent Bouwkunde. Ook namen zij een kijkje bij de opleiding Service Medewerker Gebouwen waar mbo studenten op dit moment een aantal Tiny houses op schaal 1:1 bouwen. Docent John Leeflang vertelde over de aanleg van o.a. riolering en andere aandachtspunten bij het bouwen van een Tiny House. De leerlingen konden hun vragen stellen. Tot slot was er nog een workshop Sketchup, waarin de leerlingen werden meegenomen in het digitaal ontwerpen in 3D.

De leerlingen nemen de opgedane kennis weer mee en kunnen dit gebruiken tijdens de rest van het project. Op 25 juni presenteren zij in de aula van hun school aan ouders, docenten en andere geïnteresseerden het ontwerp, de tekeningen en de maquette van hun zelf ontworpen Tiny House.

Het bezoek aan de Tech Campus is voor de VO leerlingen tevens een LOB activiteit. Zij oriënteren zich op een vervolgopleiding en maken door deze samenwerking vroeg kennis met het onderwijs en de opleidingen op het mbo. Op de vraag hoeveel leerlingen in de bouw, tech of ICT verder willen gingen al heel wat vingers omhoog.

17 april 2019
Tech College
Bouw & Interieur College

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: