Nieuw op de Tech Campus: keuzedeel Spoortechniek

railcenter

In samenwerking met enthousiaste docenten van Deltion, TU delft en ROC Midden Nederland heeft Railcenter een aansprekend en vernieuwend keuzedeel voor mbo studenten over het spoor ontwikkeld. 

Het keuzedeel is een cross-over tussen specifieke onderdelen van het spoor en bevat onderdelen uit de verschillende studierichtingen elektrotechniek, mechatronica en civiele techniek. Het doel is kennis op te doen over het spoor en alles wat daarbij hoort.

Het keuzedeel wordt in het nieuwe schooljaar sowieso aangeboden op de Tech Campus in Nieuwegein. Docent Civiele Techniek, Sint-Jan Tiesma schreef mee aan het keuzedeel en is er uiteraard enthousiast over.

“Dit keuzedeel zal veel studenten aanspreken. Het is zowel interessant voor studenten van het Tech College als het Bouw & Interieur College. Waar de studenten Civiele Techniek vooral geïnteresseerd zijn in de aanleg van het spoor en alles wat daarbij komt kijken, hebben studenten van Tech opleidingen interesse in alle elektronica en mechatronica die nodig is om de trein te laten rijden. Het een kan niet zonder het ander en zo leer je niet alleen over je eigen vakgebied, maar leer je breder kijken naar wat anderen aan jouw project kunnen bijdragen.”

Op 2 juli van 15.30-16.30 uur organiseert Railcenter een online inspiratie bijeenkomst voor mbo-docenten uit het hele land. Zij kunnen meer informatie krijgen en in gesprek gaan met mbo-docenten die betrokken zijn bij de ontwikkeling van dit keuzedeel. Aanmelden kan via de website van Railcenter.

29 juni 2020
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: