Student Tech Campus ROCMN winnaar Corona Techniek Challenge Heijmans

Student Glenn

Het lijkt te mooi om waar te zijn. Tijdens de Corona crisis 700 euro winnen en de titel Aanstormend talent binnenslepen. Glenn van der Hoeven, eerstejaars student Civiele Techniek op de Tech Campus van ROC Midden Nederland lukte het. Zijn innovatieve oplossing voor het overkappen van de bovenleiding van de trams in Nieuwegein viel op bij de jury en maakte van hem een winnaar in de Corona Techniek Challenge.

Kickstart voor carrière in de bouwwereld
Vrijdag 5 juni kreeg Glenn in een mail te horen dat hij met zijn inzending tot de 5 beste deelnemers van de Challenge behoorde. Behalve het geldbedrag en de award krijgt Glenn een superstart van zijn carrière in de bouwwereld en een opstapje bij het zoeken naar stage en werk. De talentscouts van Heijmans gaan hem hierbij begeleiden. Op 11 juni mag Glenn in een video call in gesprek met, Ton Hillen, de CEO van Heijmans. De uitnodiging voor een innovatiemiddag heeft Glenn ook al op zak.

Ik kon mijn ogen niet geloven
Glenn: “Ik zat in een online les toen ik de mail ontving waarin stond dat ik een van de winnaars was. Ik kon mijn ogen niet geloven en was echt superblij. Direct na de les heb ik mijn docenten gebeld. Zij waren natuurlijk supertrots net als mijn familie. In het begin van de Corona-tijd werd ik door mijn mentor Kelly Vonk getipt over deze Challenge. Ik vond het interessant en besloot er tijd voor te maken. Zelf zit ik regelmatig in de tram en heb dus ook best vaak last gehad van vertraging. Ik had vrij snel dit idee in mijn hoofd. Van een klasgenoot en mijn docent Sint Jan Tiesma heb ik goede feedback ontvangen. Mijn eerste oplossing met laagfrequentiestroom was niet geschikt. Mijn tweede oplossing duidelijk wel. Ik weet nog niet zeker of het gaat gebeuren maar het zou wel gaaf zijn als mijn idee ook echt wordt uitgevoerd.”

De Corona Techniek Challenge van Heijmans
Tussen 11 en 24 mei kregen studenten van een voltijds bouwopleiding de kans om een creatieve en innovatieve oplossing in te sturen voor een zelfgekozen probleem op het gebied van Mobiliteit, Energie en het Stedelijk Gebied. Heijmans organiseerde deze Challenge om studenten een duwtje in de rug te geven tijdens de Corona-periode. Hen de kans te bieden een extraatje te verdienen, hun carrière een boost te geven en de kans om hun innovatie (want dat blijft het!) samen met Heijmans van de grond te krijgen.

Duurzame oplossing bevroren bovenleidingen
Glenn: “In de winter horen reizigers vaak dat hun trein of tram niet rijdt vanwege bevroren bovenleidingen. Ik zocht naar een innovatieve oplossing voor dit probleem en bedacht een speciale overkapping die boven de bedrading hangt. De kabels worden beschermd door een goot van gerecycled plastic die wordt voorzien van zonnestrips. Dit is een duurzame oplossing die zowel energie opwekt als de kabels ijsvrij houdt. Wij worden in de opleiding getraind om oplossingen te bedenken en daarbij altijd verder vooruit te kijken. Deze oplossing levert ook nog iets extra’s op, ik denk dat ik mede daarom heb gewonnen.”

Meer informatie: https://www.heijmans.nl/nl/corona-techniek-challenge/
Opleiding Civiele techniek: https://bouweninterieur.rocmn.nl/opleiding/civiele-techniek-bol-mbo

9 juni 2020
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: