Studenten Bouwkunde openen eigen Bouwbureau

Bouwkunde amersfoort

Op dinsdag 27 november hebben vier studenten van het Bouw en Interieur College Amersfoort hun eigen bouwbureau geopend. Dit deden zij in samenwerking met Bouwmensen Amersfoort. Het bouwbureau BouwExtra werkt o.a. opdrachten uit voor aannemers uit de regio. Een goede samenwerking tussen studenten en het bedrijfsleven.

Bouwbureau BouwXtra
Het bouwbureau BouwXtra biedt plaats voor vier á vijf studenten. Het kantoor bootst de werkelijkheid volledig na. Het kantoor is voorzien van ruime werkplekken en een professionele plotter om grote tekeningen te plotten. In principe zijn de studenten die er nu werken stagiairs maar dit hoeft niet altijd.

Levensecht leren
Het doel van het bouwbureau is het levensecht laten leren. De studenten krijgen echte opdrachten van bijvoorbeeld aannemers. Werkzaamheden kunnen zijn: tekenwerk, calculatieopdrachten en berekeningen maken van constructies. Op school is dit veelal gesimuleerd. Doordat het hier om ‘real-life-opdrachten’ gaat motiveert het studenten meer en krijgen ze ook nog eens een rol in het bedrijfsleven. Daarnaast moeten de studenten veel communiceren met het bedrijfsleven over hun gemaakte werk.

Win Win
ROC Midden Nederland is de enige in de regio met een opleiding Bouwkunde op niveau 4. In samenwerking met directie van ROC Midden Nederland en inzet van docent Sergio Hodge van de opleiding Bouwkunde is het uiteindelijk werkelijkheid geworden.

Ook docent Jaap-Jan van de Pol is blij met dit project: “Bedrijven hebben het druk en willen werk uitbesteden. Studenten krijgen echte opdrachten waar ze veel van leren. Een echte win-win situatie dus. Het mooie is dat dit bouwbureau er is voor én door studenten.”

28 november 2018
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: