Studenten Service Medewerker Gebouwen bouwen Tiny House op school

Tiny House klein

De opleiding Service Medewerker Gebouwen wordt komend schooljaar anders ingericht. In plaats van losse opdrachten uitvoeren gaan de eerstejaars studenten tijdens hun opleiding een compleet Tiny House opbouwen. De huisjes worden naar voorbeeld van een maquette op ware grootte gebouwd.

Competenties opdoen tijdens de bouw
In dit proces leren ze tekening lezen, materiaal inkopen, het plaatsen van een keuken, aftimmeren van kozijnen, plaatsen en monteren van een inbouw toilet en het betegelen van deze ruimtes. Het aanleggen van elektra en het aanleggen van water en sanitaire afvoer. Tijdens de bouw van het huisje doen ze gaandeweg alle competenties op die nodig zijn om te slagen voor de opleiding.

Samenwerken
De huisjes worden gebouwd in drietallen waarbij de competentie overleggen een grote prioriteit heeft. Alle disciplines moeten op elkaar afgestemd worden. werkvolgorde is hierbij van groot belang.

Cross overs
De Tiny Houses zijn ontworpen door studenten van de opleiding Bouwkunde. Zij functioneren tevens als opdrachtgever voor de bouwers van de huisjes. Zo ontstaan mooie cross overs tussen de opleidingen.

Opleiding Service Medewerker Gebouwen
De opleiding SMG is een brede opleiding voor iedereen die in de bouw aan de slag wil, maar nog niet precies weet in welke richting. Je leert onder andere de basisvaardigheden van bouwkunde en elektro- en installatietechniek. Ook leer je schilderen, timmeren, metselen en stuken.

Doorleren op niveau 3 en je eigen bedrijf starten
Na de opleiding op niveau 2 kun je doorstromen naar de opleiding Allround Vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf niveau 3. Met dit diploma op zak ga je als zelfstandig ondernemer (zzp-er) aan de slag. Je doet dan kluswerk bij mensen thuis, maar ook in winkels, theaterzalen, hotels en zorginstellingen. Denk aan het plaatsen van een dakkapel, het leggen van een vloer of schilderwerk.

17 april 2019
Bouw & Interieur College

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: