Allround Vakman GWW - bbl

  • Niveau 3
  • BBL
  • Versnellen tijdens je opleiding

Opleiding tot allround vakman GWW

Tijdens de opleiding Allround Vakman GWW leer je alles over het uitvoeren van grondwerk en het aanleggen van rioleringen en wegfunderingen. Ook leer je collega’s aan te sturen.

Is Allround Vakman GWW iets voor jou?

De opleiding Allround Vakman GWW past bij je als je:

  • Het leuk vindt om te werken met wegconstructies, bestrating, waterbouwkundige constructies, oeverconstructies en rioolconstructies.
  • Niet bang bent om vies te worden.
  • Houdt van afwisselend werk.

Kies je opleiding

Kies je opleiding

In het kort

Leerweg / Niveau

BBL / Niveau 3

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 715,-

Crebonummer en naam

  • 25750 Allround vakman gww

Het werk van een allround vakman GWW

Je werkt in de grond-, weg-, en waterbouw en legt met een team rioleringen en wegfunderingen aan. Je zorgt ook, samen met anderen, voor het onderhoud. Met machines leg je tijdelijke (aanvoer)wegen en noodbestratingen en putten aan. Ook stuur je collega’s aan.

Inhoud van de opleiding Allround Vakman GWW

De lessen voor deze opleiding worden gegeven door docenten van ROC Midden Nederland op de locatie van SPG. SPG is een samenwerking van verschillende wegenbouwbedrijven. Zo krijg jij les in een goed uitgeruste praktijkhal waar ervaren leermeesters voor je klaar staan. Let op: de lessen vinden plaats op de P.C. Staalweg 100 in Bilthoven.

Dit is een bbl-opleiding en dat betekent dat je één dag in de week naar school komt en vier dagen per week in de praktijk leert. Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep en een aantal algemene vakken. ROC Midden Nederland is één van de weinigen in Nederland die deze opleiding aanbiedt.

Naast vakgerichte lessen krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Leren, Loopbaan en Burgerschap/Werknemersvaardigheden.

Deze skills ga je leren

Collega's aansturen & instrueren

Riolering aanleggen

Grondwerk uitvoeren

Alles over veilig werken

Wegfunderingen aanleggen

Werkzaamheden organiseren

Werkend leren

Je bent ongeveer 80 procent van je studie aan het werk. De rest van de tijd volg je lessen op school. Je leert dus vooral door te 'doen'. Deze leerroute wordt de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) genoemd.

Erkend leerbedrijf
Het bedrijf waar je gaat werken moet een erkend leerbedrijf zijn. Dit houdt in dat je er taken kunt uitvoeren die horen bij je opleiding. Je praktijkopleider begeleidt je op de werkplek. Geschikte leerbedrijven vind je op de website Stagemarkt. Op het leerbedrijf voer je werkzaamheden uit die bij je opleiding horen. Je kunt er soms ook praktijkexamens maken. School onderhoudt contact met je praktijkopleider.

Wat kun je na de opleiding Allround Vakman GWW?

Aan het werk
Na twee jaar studeer je af als allround vakman GWW en kun je aan de slag bij een bedrijf in grond-, weg- en waterbouw.

Doorstromen
Je kunt ook verder studeren binnen het mbo. Je kunt dan bijvoorbeeld doorstromen naar de opleiding Uitvoerder Bouw en Infra (niveau 4). Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Let op: Om met een bbl-opleiding te kunnen starten, heb je een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Leerbedrijven vind je op de website van Stagemarkt. Start op tijd met solliciteren.

Heb je een diploma op niveau 2 in de richting van de bouw? Dan kun je deze opleiding sneller afronden. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je wettelijk verplicht lesgeld te betalen. Voor een bbl-opleiding op niveau 3 en 4 is het lesgeld € 715,-. Houd daarnaast rekening met kosten voor boeken, leermiddelen en een laptop. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: