Servicemedewerker Gebouwen Bouw niveau 2 - bol

  • Niveau 2
  • BOL

Wat doe je in dit beroep?

Als Servicemedewerker Gebouwen Bouw ben je een echte allround klusser die in een handomdraai een probleem verhelpt. Je doet kleine noodreparaties binnen en buiten een gebouw en vraagt hulp aan een collega als dat nodig is.

Is dit iets voor mij?

Je denkt in oplossingen en je weet vlekkeloos de weg naar specialisten te vinden. Wil je graag een afwisselende baan waarbij je naar hartenlust kunt klussen en jouw technisch inzicht inzet? Dan is de opleiding Servicemedewerker Gebouwen iets voor jou!

Open avond 12 oktober

Open avond 12 oktober

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 2

Duur

2 jaar

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 1.357,-

Crebonummer en naam

  • 25024 Servicemedewerker Gebouwen

Wat leer je tijdens deze mbo-opleiding?

Tijdens de opleiding leer je de basisvaardigheden van bouwkunde en elektro- en installatietechniek leert. Ook leer je schilderen, timmeren, metselen en stuken.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, een aantal algemene vakken en je gaat op stage. Tijdens de opleiding krijg je vakgerichte lessen en algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Leren, Loopbaan en Burgerschap/Werknemersvaardigheden.

Deze skills ga je leren

Onderhouden en afronden werk

Basisvaardigheden van bouwkunde

Basis elektrotechniek

Basis installatietechniek

Werkzaamheden bepalen, voorbereiden en uitbesteden

Een gebouw(onder)deel geschikt maken voor werk

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij onderhoudsbedrijf of technische dienst. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Een begeleider van school helpt je bij de voorbereiding op je stage en geeft je opdrachten. Uiteraard zorgt hij ook voor begeleiding tijdens je stage.

Na je opleiding

Na twee jaar studeer je af als servicemedewerker gebouwen en kun je aan de slag bij organisaties zoals recreatieparken, zorginstellingen en horecagelegenheden. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt dan doorstromen naar de opleiding Allround Vakkracht Onderhoud en Verbouw op niveau 3. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: basisberoepsgerichte leerweg
  • Of een diploma entree-niveau of vergelijkbaar

Kennismaken

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dan vertellen we je alles over de opleiding en kun je al je vragen stellen.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2023 - 2024: € 1.357,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Combinatieopleiding bol/bbl

Het is mogelijk om deze opleiding als combinatieopleiding te volgen. Je begint de opleiding op school in een BOL-traject. Als je tijdens de opleiding een baan vindt ga je daar 4 dagen aan het werk en kom je nog maar 1 dag in de week naar school. Je stapt dan over naar het BBL-traject.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: