Uitvoerder Bouw & Infra - bbl

 • Niveau 4
 • BBL
 • Versnellen tijdens je opleiding

Opleiding tot uitvoerder bouw & infra

Tijdens de opleiding Uitvoerder Bouw & Infra leer je alles over het organiseren van een bouwplaats, calculeren en offertes opstellen, leidinggeven en de werkzaamheden op de bouwplaats voorbereiden en bewaken.

Is Uitvoerder Bouw & Infra iets voor jou?

Deze opleiding past bij je als je:

 • Interesse hebt in de bouw.
 • Wilt leren leidinggeven.
 • Graag samenwerkt met collega's.
 • Werken op computer wilt afwisselen met werken op de werkvloer.

Kies je opleiding

Kies je opleiding

In het kort

Leerweg / Niveau

BBL / Niveau 4

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 715,-

Crebonummer en naam

 • 25119 Uitvoerder bouw/infra

Het werk van een uitvoerder bouw & infra

Als uitvoerder bouw & infra werk je voor een uitvoerend bedrijf dat bouw- of infrawerken realiseert. Het voorbereiden, organiseren en bewaken van de uitvoering zijn jouw belangrijkste taken. Jij zorgt dat het project op rolletjes loopt.

Inhoud van de opleiding Uitvoerder Bouw & Infra

Dit is een bbl-opleiding en dat betekent dat je 1 dag in de week naar school komt en vier dagen per week in de praktijk leert. Je werkt aan verschillende onderwerpen. Denk aan:

 • Een bouwplaats organiseren
 • Calculeren en offertes opstellen
 • Werkzaamheden op de bouwplaats voorbereiden en bewaken
 • Leidinggeven

Verder krijg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & wereldburgerschap. 

Deze skills ga je leren

Werkervaring

Projectmanagement

Team aansturen

Calculeren en offertes maken

Veilig werken

Met opdrachtgever schakelen

Werkend leren (bbl)

Je bent ongeveer 80 procent van je studie aan het werk. De rest van de tijd volg je lessen op school. Je leert dus vooral door te 'doen'. Deze leerroute wordt de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) genoemd.

Erkend leerbedrijf
Het bedrijf waar je gaat werken moet een erkend leerbedrijf zijn. Dit houdt in dat je er taken kunt uitvoeren die horen bij je opleiding. Je praktijkopleider begeleidt je op de werkplek. Geschikte leerbedrijven vind je op de website Stagemarkt. Op het leerbedrijf voer je werkzaamheden uit die bij je opleiding horen. Je kunt er soms ook praktijkexamens maken. School onderhoudt contact met je praktijkopleider.

Wat kun je na de opleiding Uitvoerder Bouw & Infra?

Werken
Na 3 jaar studeer je af als Uitvoerder Bouw & Infra en kun je aan de slag bij een bouwbedrijf. 

Verder studeren
Je kunt doorstromen naar de hbo-opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde, de Lerarenopleiding Bouwtechniek of de Associate Degree Bouwmanagement (Hogeschool Utrecht). 

Wil je graag een leidinggevende functie of een eigen bedrijf? Dan kun je overwegen om een opleiding te volgen van de Stichting Kader- en Ondernemersopleiding Bouwbedrijf (KOB).

Vooropleidingseisen

Je kunt je voor deze opleiding aanmelden als je een vakdiploma hebt. Daarnaast heb je vooraf een baan bij een erkend leerbedrijf nodig. Je hebt een relevant diploma in de richting bouw of techniek op mbo-niveau 3 nodig. Dit heeft te maken met de basisvaardigheden van het vak. Leerbedrijven vind je op de site van Stagemarkt. Als je geen baan hebt, dan kun je niet geplaatst worden op de opleiding.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je wettelijk verplicht lesgeld te betalen. Voor een bbl-opleiding op niveau 3 en 4 is het lesgeld € 715,-. Houd daarnaast rekening met kosten voor boeken, leermiddelen en een laptop. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: