Oud student Aziza vertelt over haar opleiding en werk

Aziza is oud student aan de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw en is sinds kort werkzaam bij Teqoia als accountmanager.

Eigen kamer ontwerpen van A t/m Z
Zij was dertien jaar oud toen haar vader besloot om samen met haar de zolderkamer om te toveren tot een nieuwe slaapkamer. Aziza was bij het project betrokken van A tot Z. ‘’Ik heb tot het ontwerpen tot het uitvoeren meegeholpen. Mijn kamer is toen ook heel erg mooi geworden en ik heb er nog steeds heel erg veel plezier van,’’ lacht ze.

‘’De docenten zijn leuk en een sterk team’’
De oplevering van die kamer was het moment dat Aziza besloot om een opleiding te gaan volgen in de bouwsector. ‘’Ik heb mijn schooltijd als super leuk ervaren. De docenten zijn heel erg fijn en zijn een sterk team samen. Ik heb de opleiding in drie jaar kunnen doen in plaats van vier jaar,’’ zegt Aziza. Wat haar ook verbaasde is dat er ook best wel wat meiden bij haar in de klas zaten. ‘’Ik had echt verwacht het enige meisje te zijn, maar toen ik binnenkwam was er al een hele groep. Ik kon me er makkelijk bij aansluiten,’’ vertelt Aziza.

Op dit moment werkt Aziza als accountmanager bij Teqoia. Teqoia is een detacheringsbureau gespecialiseerd in de technische branche. Aziza werkt als technicus nu in de commerciële wereld. ‘’Het is heel erg anders dan ik gewend ben. Het is veel commerciëler en je moet echt overtuigend zijn wil je je plekje kunnen bemachtigen. Soms lopen dingen je voorbij als je er niet snel op reageert of naar handelt. Dit was iets wat ik totaal niet had verwacht dat ik dit zou gaan doen na mijn opleiding, maar ik heb dit avontuur met beide handen aangepakt,’’ lacht Aziza.

‘’Gewoon doen, zeker als het je ambitie is!’’
Voor alle meiden die twijfelen over een opleiding in de bouw of techniek heeft Aziza nog een tip: ‘’Als dit je ambitie is en je durft niet, omdat je bang bent niet serieus genomen te worden door mannen; wees niet bang. Je komt namelijk ook zoveel vrouwen tegen. Ik dacht altijd dat ik alleen zou zijn als vrouw, maar dat is haast nooit het geval. Je gaat je erover verbazen en je moet het gewoon doen. Zeker als het je ambitie is!’’ Zegt Aziza.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: