Werken en leren bij het Bouw & Interieur College

Wil jij direct aan het werk maar ook een diploma halen? Dat kan bij ROC Midden Nederland! Kies de bbl-opleiding die jou aanspreekt en ga meteen aan het werk. Er is veel mogelijk in de bouw, dus zoek een leuke baan en leer in de praktijk.

In een bbl-opleiding leer je vooral door te doen, te werken in de praktijk. Je gaat drie of vier dagen per week werken bij een erkend leerbedrijf en je komt één of twee dagen per week naar school. Op de website stagemarkt kun je alle erkende leerbedrijven vinden en per opleidingsrichting de beschikbare leerwerkplekken. Je kunt deze leerroute volgen bij alle colleges van de Tech Campus: Tech College, ICT College, Automotive College en het Bouw & Interieur College. 

100% baangarantie
Via onze samenwerkingspartners Bouwmensen Utrecht en Omniteq werk en leer je in de praktijk. Hierdoor ben je tijdens en na je opleiding verzekerd van een baan in de bouw of onderhoud. Lees meer

Check de opleidingen

Wil jij werken en leren combineren? Bekijk hier alle bbl-opleidingen van Bouw & Interieur College! Van entree-niveau tot niveau 4!
Bekijk de opleidingen

Starten in september of februari?

Dat kan! Je kunt je twee keer per jaar (en soms vaker) aanmelden voor onze bbl-opleidingen. Zorg wel dat je voor de start van de opleiding een leerwerkplek hebt.
Meld je snel aan!

Priscilla doet een bbl-opleiding. 'Elke dag in de klas? Nee zeg'

Priscilla (18) doet de opleiding Machinaal Houtbewerken (niveau 2) in de bbl-variant. Dan werk je vier dagen per week en ga je er eentje naar school. Je leert bij deze mbo-opleiding dus vooral in de praktijk. Priscilla vindt het te gek dat ze ook meteen geld verdient. ‘Het duurt me anders dan veel te lang voordat ik eindelijk eens geld ga verdienen. Het is niet zo dat ik niets wil leren. Ik ben juist dol op huiswerk. Maar ik wil ook al werken.' Lees hier het hele interview met Priscilla.

Priscilla in de werkplaats

Een #KijkjeBij de bbl-werkplek van Jeannot

Student Jeannot (19) wil veel leren want in de toekomst zou hij het liefst een eigen meubelbedrijf hebben. Maar stilzitten in de klas, daar moet hij niet aan denken. 'Daarom is werken en leren tegelijk voor mij een uitkomst. Als ik een uur moet zitten gaan mijn handen namelijk al jeuken,' lacht Jeannot. Bij Gebroeders Zeeuw van der Laan in Leiden, specialist in alles wat met hout gemaakt wordt, is hij op zijn plek. Prachtige parketvloeren, op maat gemaakte keukens, deuren en kasten - Jeannot leert er de kneepjes van het vak.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: